Трън > Природа > Туризъм > На първия юлски залез в Ерул

На първия юлски залез в Ерул

За втора поредна година туристи от Трън изпращат заедно първия юлски залез от връх Каменитица в Ерулската планина, съобщиха от местното туристическо дружество.

Връх Каменитица е един от най-лесните за изкачване в Трънско. Той е изключително панорамен и особено подходящ за наблюдение на залези, каза председателят на Трънското туристическо дружество Руслан Зарев.

“Традицията у нас е на 1 юли да се посреща изгревът основно на морето, в най-източната част, ние пък изпращаме слънцето на 1 юли в най-западната част, като даже има заявки от хора, които ще посрещат изгрева сутринта на морето, ще пътуват цял ден и ще дойдат на залеза при нас”.

Трънският July Sunset започна в 16 часа с велоразходка по един от маршрутите на Вело Ерул, а след това и до панорамните скали под връх Лиляк.

Традиционният рок-концерт се състоя на панорамна поляна в махала “Мучи баба”, която се намира на 1220 м надморска височина. Той започна в 19.30 часа и продължи до 23.30 ч. с едночасово прекъсване за изпращането на залеза.

Автор: Елена Тамакярска

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »