Трън > Народ > Бит и душевност > Кампания “Трънската Коледа” отново е в ход

Кампания “Трънската Коледа” отново е в ход

Благотворителната инициатива „Трънската Коледа” стартира кампания за набиране на дарения, с които да бъдат подпомогнати самотни и възрастни хора в неравностойно положение. Новото тази година е, че парите ще се набират само по банков път, съобщиха организаторите.

Трима местни доброволци – Крум Томов, Ташко Минков и Борис Ангелов са в основата на инициативата. От София ще им помага Боганка Матеева. Част от кампанията е и  Сдружение “България за Трънско”, което предоставя банковата си сметка за набирането на средства. Намерението на организаторите е тази година хората да бъдат подпомогнати по различен начин от традиционните при подобни кампании.

„Може да ги подпомогнем с нещо материално. Да речем, човекът не е могъл да си купи дърва за огрев, може да няма печка. Нещо по-мащабно, защото хората в много тежко положение намаляха. И то намаляха драстично. По различни причини. Едни отидоха в домове, други са починали. И бедстващ човек е по-добре да го подпомогнеш, според нас е така, с нещо по-голямо, за да изкара зимата, отколкото с един пакет и внимание, което също не е за пренебрегване и може и това да направим, но всичко зависи от събраните средства”, каза Крум Томов.

Крайният срок за набирането на средства е 18.00 часа на 15 декември.

“Очакваме подкрепа от всички, които са с добри сърца и могат да отделят нещо в тези трудни времена за други хора”, заяви Томов.

За целеви дарения използвайте следната банкова сметка:

BG85 UNCR 7000 1525 0390 39
Получател: Сдружение България за Трънско
Основание: ЗА ТРЪНСКАТА КОЛЕДА 2023

Средства могат да бъдат дарявани единствено по банковата сметка.

Отчетът за натрупаните средства ще става два пъти седмично и ще бъде споделян чрез официални разпечатки във фейсбук групата „Трън и Трънско“ и на страницата на сдружение “България за Трънско”. Веднага след края на кампанията ще бъде публикуван и подробен цялостен отчет.

Източник: БНР

–––––––––––
Освобождаване от отговорност: Сайтът и екипът на “Новини от Трън” не носят отговорност за правилността и точността на изложената по-горе информация.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »