Трън > Хроника > Тежка обстановка в части от Трънско, село Пенкьовци без ток

Тежка обстановка в части от Трънско, село Пенкьовци без ток

Екипите на “ЕРМ Запад” не спират да работят в изключително тежки условия при непроходими пътища и стотици паднали дървета. Към техните усилия се присъединяват диспечери, служители от други звена, оператори в контактния център, кризисния щаб на “Електрохолд”, които през последните дни работят непрекъснато за възможно най-бързо справяне със ситуацията, съобщиха от дружеството.
За локализиране на съществуващите все още аварии се налага да се правят дълги обходи в труднопроходими местности. Екипите на терен са снабдени със специализирано оборудване, но някои райони остават недостъпни. За да се осигури достъп на служителите до авариралите участъци, “ЕРМ Запад” си сътрудничи с местните власти, горски стопанства, пожарната и доброволци.
Тежка остава обстановката в части от Кюстендилско, Трънско, Троянско, Самоковско, Струмяни, Якоруда и района на Ихтиман, където има дълги електропроводи с множество поражения по тях. Обстановката се усложнява от обледяванията на проводниците, което води до скъсването им или оплитането им в други проводници.
До момента “ЕРМ Запад” констатира близо 40 счупени стълба, стотици скъсани проводници, повредени изолатори и усукани конзоли.
Към 19 часа аварийно прекъсване на електрозахранването има в трънското село Пенкьовци. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено до сутринта на 18 декември.
Снимка: “ЕРМ Запад”

Пълен текст: Прочети
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »