Трън > Народ > Бит и душевност > Машина на времето: Декемврийските празници в град Трън през 2017 година

Машина на времето: Декемврийските празници в град Трън през 2017 година

Zapadno.com ще пренесе читателите си 6 години назад във времето. Времето отпреди 6 години отново е декемврийско, а в следващите редове ще стане дума за празничната украса в град Трън и как събитието е отразено.

На 6 декември 2017 година тържествено са включени коледните светлини в града край границата. С лампички е озарено и най-високата коледна елха в област Перник, която тогава е била висока 23 метра и 50 сантиметра. Дървото на надеждата, както го наричат местните се намира в непосредствена близост до местния хотел “Ерма”.

В празничната вечер на 6 декември с 10-секундно отброяване е бил даден старт на ритуалното запалване на коледните светлини. Стълбовете около централния площад също са грейнали, както и фасадата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, до която е било украсено и друго дърво с коледно-новогодишни мотиви. Небето над градчето е било озарено от празнична заря, от която всички са се впечатлили. Гостите на площада са били почерпени с чаши вино, подсигурени от общинската администрация. По традиция от колоните пред читалището са зазвучали народни песни, които накарали част от присъстващите да извият хора на площада, пише в статията на Zapadno.com от 6 декември 2017 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »