Трън > Общество > Закон и Право > В Трън и още 51 места ще се проведе конкурс за нотариус

В Трън и още 51 места ще се проведе конкурс за нотариус

Върховният административен съд отхвърли и последната жалба срещу заповедта за провеждане на конкурс за 52 места за нотариуси в цялата страна. Тя беше огласена още през януари 2023 година, но беше обжалвана в различните ѝ части от действащи нотариуси, пише news.lex.bg.

През октомври Върховният административен съд окончателно остави без разглеждане жалбите на нотариуси от Шумен, Павликени, Силистра, Бяла, Велинград, Царево, Велинград и Радомир. Оставаше само да се произнесе за обявяването на конкурс за едно място в Девин, за което имаше две жалби. С определения, постановени в рамките на няколко дни, върховните съдии сложиха край и на спора за мястото в Девин и съдебната сага с обявяването на конкурса приключи.

Както е известно, проектът на заповед за провеждането му беше издаден от служебния министър на правосъдието Крум Зарков. Оттогава измина почти една година и ръководният екип във ведомството се смени, немалко нотариуси бяха преместени, има и починали и тепърва ще стане ясно дали и новите управляващи имат намерение да го проведат.

Със заповедта на Зарков е планиран конкурс за четири места в София, по две в Ардино, Асеновград, Добрич, Ивайловград, Казанлък, Карлово, Момчилград, Омуртаг, Разград и Ямбол и по едно в Айтос, Берковица, Бяла, Бяла Слатина, Велики Преслав, Велинград, Видин, Гълъбово, Девин, Димитровград, Златоград, Карнобат, Котел, Крумовград, Кула, Монтана, Никопол, Павликени, Панагюрище, Радомир, Русе, Силистра, Сливен, Сливница, Трън, Тутракан, Царево и Шумен, отбелязаха още от news.lex.bg.

Конкурсът за нотариус за съдебния район на Трън трябваше да се проведе на 9 юли тази година чрез писмен и устен изпит. Установено е, че след последния конкурс за нотариуси през 2018 година част от вакантните места за нотариуси са останали незаети; налице са и вакантни места поради преместване на нотариуси или загуба на правоспособност, поясниха в началото на годината от Министерство на правосъдието.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »