Трън > Общество > Политика > Бившият строителен техникум в Трън предлага място за среща на политици с граждани

Бившият строителен техникум в Трън предлага място за среща на политици с граждани

Строителен техникум

Проектът за бюджет на Община Трън за 2024 година бе обсъден вчера на предварително обявеното публично обсъждане в сградата на трънската община. Присъстваха председателят на Общински съвет – Трън, кметът на общината, общинските съветници Мартин Томов, Борис Ангелов, Сашка Иванова и Симеон Иванов, граждани и представители на пресата. Главният специалист по бюджет, труд и работна заплата в общината Детелина Илкова представи основните направления в преставения за обсъждане бюджет.

В поименния списък на обектите за строителство и основен ремонт, придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучвателни проектни работи на Община Трън за 2024 година, публикуван преди няколко дни на сайта на Трън, присъства основен ремонт на части от сградата на бившия строителен техникум в град Трън, намиращ се на улица „Александър Стамболийски“ № 29.

“Искаме да обособим помещения, които да се ползват от политически партии, от други институции, за да може, когато се налага някакво мероприятие или среща с граждани, или каквото и да било друго мероприятие, организаторите да няма проблем да ги ползват. Те ще бъдат предоставяни за тази цел”, отговори на поставен въпрос кметът на общината г-жа Цветислава Цветкова.

През 2022 година в сградата на бившия строителен техникум беше извършен цялостен ремонт на покрива. За извършване на ремонтните дейностите Община Трън беше обявила обществена поръчка, а търгът спечелен от пернишката фирма “Вива-92” ООД. Заради окаяното състояние на сградата през лятото на 2017 година, по информация на Zapadno.com, общинската администрация е поставила табела с надпис „Опасно! Преминаването строго забранено!“ до сградата на бившия техникум. Вместо табелата в началото на опасните за преминаване стълби покрай техникума сега откриваме само паметната плоча на Гочо Гопин, убит от фашистите. Сградата продължава да се руши, поставените преди година нови улуци са частично изкъртени или деформирани в опит да бъдат приватизирани, вода се стича изпод ремонтирания покрив от задната страна на сградата, а топлата връзка между техникума и бившето общежитие за преподаватели, в което бяха настанени бездомни семейства от малцинствата, устроили запечатания на снимката пожар, предлага постапокалиптични гледки.

Би било удачно животоспасяващо решение табелата от затворената пътека в ждрелото на Ерма да бъде дублирана и поставена в началото на вандализираното стълбище покрай рушащия се техникум и помощните му постройки.

Желателно със същия новаторски правопис…

Изходен текст: Прочетете
Автор: Редкор

Рубрика:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »