Трън > Икономика > Строителство > Започват проектни дейности за два важни пътя в Трънско

Започват проектни дейности за два важни пътя в Трънско

От общественото обсъждане на бюджета за 2024-та година стана ясно, че общината очаква проектирането на пътищата до Петачинци в участъка от разклона за първия тунел до Богойна и от с. Велиново до с. Ерул през Милкьовци да бъде завършено до август месец тази година.

И двата пътя са изключително важни за развитието на туризма в региона, тъй като водят до едни от най-живописните места и природни забележителности не само в Трънско, но и в България. Отсечката до Богойна е изцяло черен път, който на места е твърде опасен за преминаване дори на офроуд автомобили, а през зимата стръмното спускане към Богойна е свързано с рискове както за автомобилите, така и за пасажерите. Наскоро дори един мощен 4х4 всъдеход беше излетял в кювета, ако може трапът покрай пътя да се нарече кювет.

В брокерските среди с. Милкьовци е известно с най-голям брой провалени огледи на иначе прекрасни имоти. Потенциални купувачи се връщат на първия километър след Велиново, а тези, които имат здрав гръбнак и достатъчно устойчиви коли с висок клирънс, се отказват от сделка поради липсата на GSM покритие и интернет. Черният път от Милкьовци до Ерул пък е достойно предизвикателство дори за участници в планинско рали през силно пресечена местност.

Това са два амбициозни проекта, които очевидно ще изискват сериозен финансов ресурс. С интерес ще следим реализирането на първата им част – проектирането.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »