Трън > Наука > Образование > В Перник област ще ремонтират и строят спортни площадки за 2 млн лева

В Перник област ще ремонтират и строят спортни площадки за 2 млн лева

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване на вече съществуващите в 496 училища в страната. Това ще стане по Програмата на МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища.

Списъците с одобрените по проекта образователни институции са публикувани в сайта на МОН.

Програмата е разделена на три модула. Първите два са за проектиране и изграждане на нови физкултурни салони и за основен ремонт на съществуващи салони. Финансиране по тях ще получат общо 120 училища, а одобрените средства са в размер на над 137,5 млн. лева. По третия модул – “Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“, са одобрени проектите на 376 училища. Тяхната обща стойност е малко над 50,6 млн. лева.

По първите два модула за област Перник е одобрен един проект за цялостно изграждане на нов физкултурен салон в училище “Васил Левски”, Перник, на обща стойност от 1500000 лв. В двора на същото училище е одобрено изграждането на открита спортна площадка по третия модул за 192 000 лв.1 В одобрения списък на училища в този модул присъства основен ремонт на спортните площадки на още три училища – по едно в Перник, Драгичево и Радомир. Общо по трети модул за Перник област са предвидени 500 хиляди лв.

  1. Средствата, заделени от Министерския съвет за изграждане на подобна многофункционална спортна площадка тази година в двора на СУ “Гео Милен” Трън, са 133 000 лв. Разликата вероятно се дължи на разчетената прогнозна инфлация до 2027 г. ↩︎
Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »