Трън > Народ > Бит и душевност > “Преличотине” получиха паметен колаж от „Сурвакариада“

“Преличотине” получиха паметен колаж от „Сурвакариада“

За втора година детската сурвакарска група “Преличотине” от Трън се включва в младежкото маскарадно дефиле „Сурвакариада“, което е част от програмата на международния маскараден фестивал “Сурва” в Перник.

В тържествената зала на Минната дирекция бяха връчени наградите на ученическите групи, отличени в младежкото маскарадно дефиле „Сурвакариада“ ‘2024. В него тази година взеха участие над 1 100 ученици от училищата в община Перник, в това число детската сурвакарска група „Преличотине“ от град Трън и ученици от 82 основно училище „Васил Априлов“ в град София.

Наградите бяха връчени от кмета на община Перник Станислав Владимиров, заместник-кмета Стефан Кръстев, директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ доктор Татяна Вангелова и началника на Регионално управление на образование-Перник Ваня Коконова, съобщиха от Община Перник.

Колаж със снимки на сурвакарската група от участието в Перник бе връчен от кмета Станислав Владимиров на Стефка Бонева. По време на връчването групата беше похвалена, че изпъква с елементите на керамика в своите сурвакарски маски. От своя страна Стефка Бонева каза, че се опитва и с други хора да възродят маскарадната традиция в Трънския край.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика: ,
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »