Трън > Наука > Образование > Младите на възраст между 15 и 29 години в Трънско са 442

Младите на възраст между 15 и 29 години в Трънско са 442

Населението на община Трън наброява 3487 жители по данни на служба “ГРАО”, като младите хора от 15 до 29 години са общо 442 лица, от които 223 мъже и 219 жени.

Това става ясно от годишния отчет в изпълнение на общинския план за младежта през 2023 година, който общинските съветници на Трън приеха вчера.

В годишния отчет се посочва, че на територията на община Трън има едно средно училище с традиции в класните и натрупан опит в извънкласните форми на обучение, като основните цели в работата на учителите и възпитателите са повишаване мотивацията, насърчаване на активността, творчеството и талантите, осмисляне на свободното време на учениците.

През 2023 година учениците в средно училище “Гео Милев” в град Трън са 272. През годината един ученик е отпаднал от училище, а с достъп до образователна среда са били 22 деца със специфични образователни потребности. В самостоятелна форма на обучение са преминали 20 ученици. В учебното заведение е назначен един образователен медиатор, който е от ромската общност и изпълнява функцията на посредник между семейството и училището. Медиаторът е и връзката между учителите, родителите и иституциите на територията на общината.

Приети за обучение във висши учебни заведения от община Трън са 7 младежи. В документа се оповестени и други статистически данни, свързани с безработицата сред младите, насърчаването им към здравословен начин на живот и други. Отчетът е приет на проведеното в четвътък  заседание на Общински съвет Трън.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »