Трън > Общество > Закон и Право > Длъжностно лице в Трънско се разследва от полицията

Длъжностно лице в Трънско се разследва от полицията

Районно управление-Трън разследва сигнал за нарушение, извършено от кметския наместник на трънското село Ерул.

На последното редовно заседание на Общински съвет-Трън общински съветници засегнаха темата с предлагането и доставянето на дърва за огрев за местно население, добити от общинските горски територии. Съветници от опозицията повдигнаха тема, свързана с “грубо нарушение” от кметския наместник на село Ерул. При събиране на бележки от местните за доставка на дърва за огрев с транспорт, кметският наместник коментирал цената, която за един кубик щяла да е 150 лева. По темата кметът на Трън Цветислава Цветкова каза, че кметските наместници са предупредени да не коментират с местните цени. Кметът добави, че случаят се разследва от полицията и след приключване на разследването при установено нарушение кметският наместник “ще си понесе последствията”.

Сигналът е подаден в полицията и по него се води разследване. След изясняване на случая с преписка събраните материали ще бъдат предадени на прокуратурата, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Кметският наместник на село Ерул не беше открит за коментар по темата.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари
Trun.Bg
Админ
1 месец минаха

Нарушил е чл. 110, т. 4 от Устава на БНА, а именно

да проявява отговорност, дисциплинираност и самодисциплина, като се подчинява на всички законно отдадени заповеди и разпореждания.

Заповедите на командира не се коментират, а се изпълняват, АКО не противоречат на Конституцията на Република България и подписаните международни конвенции. Освен това те трябва да бъдат издадени в писмен вид и съответно протоколирани.

Нищо обаче не е казано за предупрежденията и какви са последствията за несъобразяването с тях.

Съществува и хипотезата за разпространяване на вредни за властта слухове в условията на напрегнато международно положение, граничещо с война.

Превод »