Трън > Народ > Култура > Доц. Валентин Вацев ще говори за Третата национална катастрофа и Третата световна война

Доц. Валентин Вацев ще говори за Третата национална катастрофа и Третата световна война

Валентин Вацев е един от най-изявените български геополитически анализатори, представител на школата на рационалния реализъм в политологията. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, след което работи в катедрата по Философия на “Института по марксизъм-ленинизъм” към Академията за обществени науки и социално управление при ЦК на БКП. До 1997 г. е член на Изпълнителното бюро на БСП. През 2012 г. защитава докторска дисертация по философия на тема “Кризата на класическия разум (от факти към събития)”. Повлиян е от световно известни философи и мислители като Илиенков, Мамардашвили, Пятигорски, Ноам Чомски и проф. Миършаймър.

Преподава европеистика, геополитика и философия в Европейския колеж и други университети. Автор е на философски и политически изследвания, студии и книги, най-популярните от които са “Актуалността на миналото”, “Хроники на безвремието” и “Третата национална канастрофа”, издадени от издателство “Изток-Запад”.

Заради честната си и смела обективна позиция при анализа на съвременните геополитически процеси, в частност войната в Украйна, Валентин Вацев е “удостоен” с включване в одиозния списък на СБУ “Миротворец”.

С любезното съдействие на издателство “Изток-Запад” и лично на директора му Любен Козарев, доц. Валентин Вацев ще гостува в Трън на 22 март тази година.

От 12 часа в зала “ЕкоМилк” на читалището доц. Вацев ще представи книгите си и ще говори за възможните сценарии за решаване на най-голямата геополитическа криза след Втората световна война, която заплашва с унищожаване не само човешката цивилизация, но и живота на Земята.

Заповядайте на срещата с един истински магьосник на словото.

Рубрика:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари
trackback

[…] С любезното съдействие на издателство “Изток-Запад” и лично на директора му Любен Козарев, доцент Валентин Вацев ще гостува в Трън на 22 март тази година, съобщава издателство “Евразия“. […]

Превод »