Трън > Природа > Здраве > В ОДЗ “Ален Мак” откриха солна стая

В ОДЗ “Ален Мак” откриха солна стая

В детската градина в Трън вече работи солната стая, която бе изградена наскоро със средства от общината. Смята се, че наситеният със солни частици въздух помага на организма да се пребори с някои заболявания и успокоява хронични такива. Морската сол засилва имунитета и помага да се регулират рН нивата в тялото, освен това благоприятства пречистването от токсини.

Солните стаи имат много положителни ефекти за здравето и чудесно повлияват заболявания на дихателната система и белите дробове като отварят дихателните пътища.

Малчуганите от трънската детска градина ще могат да се възползват от полезната придобивка на малки групи придружени от възпитател или медицинско лице, преминали през съответното обучение за целта. Престоят на групите ще бъде не повече от препоръчителните за децата двадесет минути и ще става след попълнен документ за съгласие от страна на родител, както и само когато децата са напълно здрави.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 2-768x1024.jpg

Солната стая в ОДЗ “Ален Мак” е първата такава в детска градина в областта. Родителите и персоналът се надяват тя да бъде сериозен помощник в борбата с вирусите и честите отсъствия на децата.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »