Трън > Народ > Бит и душевност > И тази година “Фестивал на сръчните ръце” в Бусинци

И тази година “Фестивал на сръчните ръце” в Бусинци

И тази година “Бусинска сръчкотилница” организира “Фестивал на сръчните ръце”. От 28.06 до 30.06 в трите поредни дни ще можем да се насладим на традиционни български занаяти, представени по атрактивен начин.

“Нашият фестивал ще съчетае още много интересни занаяти (тук споменаваме само част от тях) и ще представлява куп от демонстарции и ателиета, където ще можете да се докоснете и да видите още:
❇️Тъкане на кори на специален стан – вече почти забравен български занаят
❇️Керамика и дърворезба – уникални ръчно изработени произведения на изкуството
❇️Медни бижута – тук ще видите необикновен стил и красота!
❇️Оригами – нашите сръчни български умения на това древно японско изкуство!
❇️Еко козметика от билки – информация за тях и съвети какво може да ви бъде полезно
❇️Енкаустика (рисуване с восък) – много интересен вид художествена техника, наричана още „восъчна живопис“!
❇️Пчелари, които са наши приятели, ще донесат най-сладкия домашен мед и ще ви запознаят с невероятният свят на пчелите!”

Предвижда се да има ателиета и демонстрации на живо, кулинарен кът, който ще предложи традиционни местни ястия и домашно приготвени печива и сладкиши. Ще има скара, българска бира и мелнишко вино. Посетителите ще имат възможността и да опънат палатка под открито небе, тъй като местата за настаняване в къщите за гости са ограничени.

Фестивалът ще предложи още кино кът, където ще могат да се гледат документални филми за село Бусинци и историята на Трънския край, както и игралният филм “Грънци” на Николай Волев.

В обособената „Зелена зона” посетителите ще могат да се запознаят с дейността на Трънското туристическо дружество, Парк Витоша, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ.

Повече информация за “Фестивал на сръчните ръце”, както и програмата на фестивалните дни, можете да откриете на страницата на събитието във фейсбук.

Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »