Трън > Общество > Народовластие > “Трънска пролет” пукна с щъркели и протест срещу властта – ВИДЕО

“Трънска пролет” пукна с щъркели и протест срещу властта – ВИДЕО

Вчера, в петъчния пазарен ден на площада в град Трън се проведе протест срещу лошото управление на града. Общинският съветник Мартин Томов бе инициатор на събитието с призив на Фейсбук страницата си:

“ТРЪНСКА ПРОЛЕТ
Уважаеми съграждани, на 22.март ще излезем пред общината за да попитаме защо и докога хроничните лъжи на Цветкова ще продължават.
Защо трябва да търпим токсичното трио Цветкова, Харалампиев, Николов?
Защо не се обръща внимание на обикновеният човек?
Къде са инвеститорите?
Защо се позволява на една чужда фирма да печели от маркирането на дърветата?
И защо общината превежда тези огромни суми на същата? Може би заради тлъстите комисионни под масата.
Къде са обещаните промени в състава на кметските наместници?
Защо общината подписва договори за наем на земя с фалшиви животновъди?
Защо не поставят обещаните камери в града и възловите точки вход изход на града? Кой печели от трафик на мигранти?
Защо докараха чужди граждани да гласуват и определят живота в нашият град? Във Филиповци, Ездимирци, Слишовци имаше хора от Ямбол и Сливен да гласуват.
Докога ще се разрешава на дърводобивните фирми да рушат пътищата ни безнаказано?
Защо градът се управлява от Станислав Николов?
Защо се заплашват хора, които са ‘дръзнали’ да говорят с членове на опозицията?
Защо дванадесет години културният дом е в разруха?
Защо не се извършва ремонт на покрива, въпреки обещанието да се започне?
Защо председателят на читалището Сашка Иванова не прави нищо по въпроса с ремонта от години? И защо още не и е поискана оставката?
Защо още няма багер и мулчер, които общината трябваше да купи?
Защо общината обслужва само месните феодали, но не и отрудения беден човек?
Защо все още се държат пенсионери в общината и се спъва развитието на младите хора?
Защо никога не се обявяват публично позициите в общината?
Защо позволиха да няма болница?
Защо не развиват туризма?
Защо съсипаха Трън?
Защо продължават репресиите?
Защо първа точка на първо заседание на общинския съвет бе увеличение на заплатите на кмета и председателя на общинския съвет? Може би защото са алчни и е за лична изгода?
Какво по-различно ще ни дадат тези некомпетентните в следващите четири години, като досега два мандата нищо не са дали а само са безчинствали? – Ще дадат глад..
Не се страхувайте – излезте на протест на 22.03.2024 в 10:00 ч, защото заедно можем.”

Към него се присъединиха колегите му съветници, издигнати от политическа партия “Има такъв народ”, членове на ръководството на партията и колеги от други общини, както и представителят на БСП в Трънския Общински съвет Ташко Минков.

Господин Томов показа разочарованието си от лошото управление на града, от липсата на лекари, на инвестиции, от неадекватното стопанисване на общинското имущество, водещо до разрушаването му.

Колегата му Борис Ангелов изрази своето недоволство от това, че са неглижирани призивите на опозицията в местния парламент за оптимизация на общинското предприятие “Трънска гора”. Припомняме, че в заседание на Общински съвет бе предложено да се назначат местни хора, които да маркират дървесината, като по този начин се спестяват част от средствата, давани на чужда фирма за тази дейност, и се отварят четири работни места за трънчани.

Засегната беше и темата за разрушаването на инфраструктурата по селата от тежката техника на дърводобивните фирми. Жител на село Кожинци изрази възмущението си от и безсилието си срещу щетите, които нанасят дърварите в населените места.

В протеста се включи и Димитър Гърдев, бивш депутат, дипломат и експерт по международни отношения и международна сигурност. Той насърчи трънчани да търсят правата си, да се борят за това да се чувстват сигурни в града и населеното си място, както и да търсят отчет и отговорност за правилното изразходване на средствата от общинския бюджет.

Сред многото теми, повдигнати от протестиращите, беше и липсата на работеща стратегия за развитие на туризма на територията на общината, като г-н Томов наблегна върху огромния туристически потенциал на Трънския край и неговото неглижиране. Съветникът призова трънчани да не се страхуват от репресии и смело да търсят правата си и да ги отстояват.

Общинските съветници от опозиционните партии бяха единни в това, че няма да се примирят с лошото управление на общината и че ще продължат да работят в интерес на трънчани, помагайки за разрешаване на проблемите им.

Протестът бе излъчен на живо през Фейсбук страницата на Вестник Трън.

Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »