Трън > Природа > Спорт > Юношите от СУ “Гео Милев” трети в областта по волейбол

Юношите от СУ “Гео Милев” трети в областта по волейбол

Отбори с ученици VIII – X клас от училища в общините Брезник, Трън, Радомир и Перник участваха в областен етап от ученическите игри по волейбол, който се проведе през почивните дни, предаде репортер на Zapadno.com.

Състезанието между училищата се организира от Българската асоциация „Спорт за учащи“ и с домакинството на Община Перник и спортна зала “Металург”. В съботния ден в залата играха отбори с ученици XI – XII клас (момичета) и отбори с ученици V – VII (момчета) от общините Перник и Радомир. В неделя се играха мачове между отбори с юноши и девойки VIII – X клас от общините Брезник, Трън, Радомир и Перник. Областните шампиони ще играят на зоналните етапи на ученическите игри. “Аз като домакин се радвам, че откакто спортна зала “Металург” я реновирахме съвместно с Община Перник, сме домакини втора година на всичките етапи на ученическите игри”, каза Мирослав Илиев от спортна зала “Металург”.

В мачовете в неделя играха отбори по волейбол с ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник и от средно училище “Гео Милев” в град Трън. Жребий определи играта на отборите от четирите общини. От гимназията в Брезник в два мача играха отбори, съставени от 9 момичета и 8 момчета. Училището в Трън се включи в играта с отбор с 10 момчета.

Крайните резултати подредиха на второ място отбора на момичетата и на трето място тима на момчетата от гимназията в Брезник. Юношите от училището в Трън бяха класирани на трето място.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »