Трън > Природа > Туризъм > Ще се плаща ли за паркинг на Ждрелото на река Ерма?

Ще се плаща ли за паркинг на Ждрелото на река Ерма?

Неформална среща между представители на местната власт на Трън и туристическа организация се е състояла във втората седмица на месец март.

На срещата се е дискутирала тема, свързана с паркирането на автомобили на ждрелото на река Ерма край Трън. Предложено е било паркирането да бъде платено, а не както досега – безплатно. На срещата е присъствал и председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, който отбеляза, че това е на етап идея. Първо трябва да се промени Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. “По принцип кметът евентуално ще направи предложение за изменение на Наредбата, за да имаме основание да събираме пари. За Бусинци не е коментиран паркингът. Там е по-слаба посещаемост и не е проблем”, коментира Бойчо Харалампиев.

Паркингът на Ждрелото на река Ерма, който евентуално би могъл да се ползва като място за платен престой, се намира до бившия мотел “Ждрелото”. Имотът, на който е изграден паркингът, е собственост на Агенция “Митници”. “Имаме кореспонденция с тях, но засега нямаме още нищо. Има ги тези идеи, но не са приети официално”, каза още председателят на Общинския съвет в Трън.

Проблемът с паркирането на автомобили на самия парк “Ждрелото” край река Ерма и природната забележителност е от години. Често посетители паркират автомобилите си непосредствено до изградените барбекюта и други съоръжения на парка. За да достигнат до тях, посетители преминават през частен имот и именно поради тази причина са изградени стълби в другия край на парка. Преди 4 години на входа на частния имот беше закачена тел със забранителни надписи срещу преминаването на посетители.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »