Трън > Общество > Народовластие > Депутат гостува на заседание на Общински съвет

Депутат гостува на заседание на Общински съвет

Вчера се състоя мартенската сесия на Общински съвет Трън. Общинските съветници гласуваха по осем точки от дневния ред, сред които одобряване на бюджетната прогноза на Община Трън за периода 2025-2027 година; приемане на годишния финансов отчет и отчет за разходите на НЧ “Гюрга Пинджурова”; актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост на община Трън за 2024 г. и др.

Народният представител от партия “Възраждане” Димо Дренчев присъства на заседанието във връзка с петиция за изграждане на пътя към Пенкьовския манастир, която той представи на кмета и Общинския съвет.

Кметът Цв. Цветкова обясни, че пътят е насипан с фрезован асфалт и е започнала процедура по отчуждаване, но поради многото наследници и липсата на техни координати, случаят се развива бавно.

Във времето за въпроси от гражданите и общинските съветници бяха обсъдени проблемите с бездомните кучета, предстоящата кампания за кастрация, разрушаването на общинските пътища от дърводобивните фирми. Отново се повдигна въпросът за преместването на местата за претоварване на камионите с дървесина, така че да се избягва нанасяне на щети на инфраструктурата.

Стана ясно, че на провела се преди две седмици среща за туризма е взето единодушно решение за обособяване на паркинг в района на Трънското ждрело и назначаване на хора, които да събират такси и да го поддържат. Очаква се това да се случи след промяна в наредбата, публично обсъждане и решение на Общинския съвет.

Тема на дискусия стана и обособяването на кухненски боксове в центровете за настаняване от семеен тип в града, при което потребителите на социалната услуга ще могат сами да си приготвят храна, съобразно нова наредба от Агенцията за социално подпомагане.

Цялото заседание можете да видите на фейсбук страницата на Вестник Трън.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »