Трън > Икономика > Земеделие > Трънчанинът Дейвид Лилов за отглеждането на коне

Трънчанинът Дейвид Лилов за отглеждането на коне

Желанието на първо място при отглеждането на коне. В това е убеден 22-годишният Дейвид Лилов от Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро Дейвид Лилов за първи път участва в състезанията за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци. Преди години, когато са се организирали кушии в град Трън, той е участвал в тях. В две поредни години младежът е печелил първото място в състезанията. Той е обикнал конете от 6 – 7-годишен. Любовта му към тези животни се зародила покрай неговите предци, тъй като и те са се занимавали с коневъдство.

Дейвид Лилов е братовчед на Беатрис Данчева от село Глоговица, която е известна в Трънско и региона с любовта си към конете. Двамата си помагат взаимно при отглеждането на коне. На въпроса дали е трудно да се занимаваш с коневъдство, младият трънчанин отговори: “Бих казал ангажиращо. Не е трудно. На първо място трябва да имаш желание, отдаденост и време”, сподели Дейвид Лилов.

На Тодоровден в село Бегуновци той спечели първо място в една от категориите при надбягванията с коне. Тогава Дейвид Лилов участва в кобилата Доза, която е на братовчедка му. Беатрис Данчева пък се класира на второ място в същата категория при надбягванията с коне.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »