Трън > Общество > Държава > Започна раздаването на пакети с храни за най-нуждаещите се

Започна раздаването на пакети с храни за най-нуждаещите се

Раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещи се лица в общините Брезник и Трън стартира и се осъществява по график, съобщи за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Хранителните продукти са закупени от Агенцията за социално подпомагане по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В градовете Брезник и Трън са обособени временни пунктове на Българския червен кръст за раздаването на храните. Лицата, които имат право на хранителната помощ в селата в двете общини, ще ги получат със съдействието на кметовете и кметските наместници по места.

В община Трън са предвидени за раздаване 436 единични пакети и 72 двойни пакети. Помощта ще достигне до хора в 44 села от всичките 51 малки населени места в община Трън. В община Брезник ще бъдат раздадени 606 единични пакети и 37 двойни пакети. В Брезнишко помощта ще достигне до хора в 26 села, като в село Муртинци е предвиден за раздаване един двоен пакет и там единични няма за предаване, поясни за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Единичен пакет с хранителни продукти ще получат лице или семейство до двама човека. Ако правоимащите хора са от трима нагоре получават един малък пакет и един по-голям. Пунктът за хранителни продукти в Трън ще работи от 8 април до 7 май и се намира на улица “Тако Пеев” № 4 в града. Храни от първа необходимост в Брезник ще се раздават на улица „Андрей Михайлов” № 75 от 16 април до 14 май.

По последна информация в 182-ма души в Трън са получили единични пакети с хранителни продукти, а на други 58 лица от града са раздадени двойни пакети. Раздаването на помощите с храни в Брезнишко започна първо в града от вчера. Поетапно започва и раздаването по селата в общината. Всички лица могат да проверят дали са в списъците с правоимащите през сайта на Българския червен кръст след въвеждане на ЕГН, поясни Наталия Минева.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »