Трън > Икономика > Заетост > Един от работодателите на трънчани ще съкращава работници

Един от работодателите на трънчани ще съкращава работници

Една от частните фирми в област Перник, които осигуряват работа за трънчани, ще съкращава още работници. Сред съкратените ще бъдат и работещи от Трън хора.

Фирмата, която ще съкращава работници, е “Колхида Метал” и е позиционирана в град Перник. Ежедневно работещи от Трън пътуват със служебен транспорт до областния център, за да изкарват прехраната си. В последните седмици в публичното пространство се заговори, че фирмата съкращава работещите от Трън служители. Информацията изнесе общинският съветник от Общински съвет-Трън Мартин Томов.

Оказва се, че наистина фирмата ще освобождава работници поради намалял обем на работа. Кметът на община Трън Цветислава Цветкова и ръководството на фирмата са провели разговор във връзка с намеренията на частния работодател.

На въпрос дали Община Трън е водила преговори с фирми, извършващи туристическа дейност за евентуално наемане на трънчани, които ще останат без работа, кметът Цветислава Цветкова каза, че се водят разговори с представители на този бранш. Въпреки това няма как работниците да бъдат наети в туристически фирми, тъй като те са в София и търсят хора с необходимата квалификация, поясни кметът на Трън. Дали евентуално биха били наети тези трънчани по програми за временна заетост Цветислава Цветкова не можа да каже.

Към момента от дирекция “Бюро по труда”-Перник няма как да обявят свободни работни места по програми за временна заетост, тъй като за тях не са заделени средства. “Мерките по закона си ги има, но когато бъдат разпределени средствата, ние ги обявяваме и съответно работодателите от областта могат да кандидатстват”, каза директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »