Трън > Общество > Държава > Обрасъл главен път създава предпоставки за ПТП

Обрасъл главен път създава предпоставки за ПТП

Един от главните пътища в Трънско Краище е обрасъл с дървета и растителност в определени отсечки, предаде репортер на Zapadno.com.

Третокласен път 637 между трънските села Горочевци и Пенкьовци е осеян с дупки или неравности. Но освен този проблем в отсечката между селата Докьовци и Пенкьовци на места едната пътна лента е заета в по-голямата си част от млади дървета, храстова растителност и трева. В определени участъци шосето е стеснено в завои и по него трудно биха могли да се разминат два автомобила. Намалената видимост създава предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. По думите на местни катастрофи заради състоянието на пътя вече има.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и негов стопанин е държавата в лицето на Агенция “Пътна инфраструктура”. Общата дължина на третокласен път 637 е 68 километра и 200 метра. Пътят преминава през областите Перник и Кюстендил.

През месец май ще се извърши ръчно и машинно косене на 60 декара тревни площи по републиканския път в отсечката Трън – Пенкьовци. През месеците юни и юли се планира премахването на крайпътната растителност около трасето. Предвижда се и изкърпване на компрометирани участъци в отсечката, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Разгледайте снимки на по-опасните участъци по пътя между Докьовци и Пенкьовци, които обективът на Zapadno.com засне:

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »