Трън > Общество > Закон и Право > Конкурс за нотариус в общината

Конкурс за нотариус в общината

Екипът на Вестник Трън научи, че Райна Борисова, която беше единственият нотариус в града напуска. Госпожа Борисова работи на територията на общината от 2016 година. При нея се изповядваха всички сделки с имоти в Трънско.

За да няма особени затруднения за населението, функциите на нотариуса ще се поемат от съдия по вписванията в Районен съд – Трън, що се отнася за сделки с имоти, които задължително се изпълняват на територията на съответната община, в която се намират. Имотните сделки съответно ще се изповядват с предварително подготвени документи – нотариални актове, за което е препоръчително да се обърнете към адвокат.

В град Трън към днешна дата работят трима адвокати – адв. Христова (с офис в старата банка), адв. Златанова (с офис в бившия битов комбинат) и адв. Андонов (с офис при магазина “На кьоше”).

За декларации, договори, пълномощни и други документи, които се нуждаят от нотариална заверка, можете да се обърнете към всеки един нотариус в съседна община.

Министерството на правосъдието обяви, че ще планира конкурс за 50 места за нотариуси още през 2022 година. Едва в края на миналия месец служебният министър на правосъдието Мария Павлова издаде заповед за обявяване на въпросния конкурс, като свободните места вече са 52.

Заповедта е обнародвана в Държавен вестник бр.37 от 26.04.2024 г. и от тази дата тече едномесечният срок за подаване на документи за участие. Писменият изпит е насрочен за 25 август.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »