Трън > Природа > Спорт > Областното „Млад огнеборец“ ще се проведе в Перник

Областното „Млад огнеборец“ ще се проведе в Перник

На 10 май 2024 г. от 10.00 часа на стадион „Металург“, гр. Перник, кв. Изток ще се проведе областното състезание на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ – Перник 2024 г.

Организатор – РДПБЗН – Перник в партньорство с РУО на МОН.

Откриване на състезанието – 10.00 часа.

Участници – право на участие имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на МПО „Млад огнеборец“. В РДПБЗН – Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от по 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.

Състезанието включва две спортни дисциплини:

  • “Бойно разгръщане на състезателна пътека”;
  • “400 м щафетно бягане с препятствия”. Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Класиране – въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“. Награждаване на отборите и закриване на състезанието – около 12.00 часа.
Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »