Трън > Общество > Държава > Общината иска да придобие хотел-ресторант “Ждрелото”

Общината иска да придобие хотел-ресторант “Ждрелото”

Община Трън отново ще направи предложение към Агенция “Митници” да придобие собствеността върху бившия хотел-ресторант “Ждрелото”. Това става ясно от заявление на кмета на Трън Цветислава Цветкова пред вестник “Съперник”.

На въпроса защо Община Трън не поиска да придобие собствеността върху изоставения хотел, собственост на Агенция “Митници”, най-малкото защото по някоя от европейските програми би могло да се намери финансиране и да се построи нещо хубаво в тази приказна местност, кметът Цветкова е отговорила: “Нашата Община преди около десетина години предложи на Агенция “Митници” да ни прехвърли собствеността върху изоставената недостроена сграда на хотела. Но от агенцията ни отговориха, че щели да строят. Оттогава нищо не е направено, а сградата се руши непрекъснато и вече е негодна за нищо. Но ние не сме се отказали да придобием собствеността върху нея, стига Агенция “Митници” да се съгласи”.

Хотел-ресторант “Ждрелото” не работи от около 30 години. Масивната му сграда се намира до природната забележителност Ждрелото на река Ерма и на няколко километра от град Трън. Изграждането на комплекс “Ждрелото” е започнало в началото на 70-те години на 20-ти век. Пътят, който водил към мотела, бил коларски, но само за една нощ той бил асфалтиран заради посещение на Тодор Живков. Строежът е бил завършен през 1973 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
Превод »