Трън > Икономика > Строителство > Необходим ли е ремонт на ремонта… отново?

Необходим ли е ремонт на ремонта… отново?

Възмутен потребител публикува вчера в най-голямата трънска фейсбук група Трън и Трънско видеоклип от прясно ремонтираната спортна зала в града, на който се виждат големи локви вода по пода. От коментарите става ясно, че течовете са от покрива на залата и наводняват игралното поле.

Поредният несполучлив ремонт, който има нужда от ремонт, става обект на множество иронични коментари и подигравки. Интернет потребителите се шегуват, че “При приемането на обекта не е валяло”, “Където е текло, пак ще тече – майсторът на покриви” и съвсем уместното “Почвайте уроци по плуване!”

Извън шегата припомняме на читателите си, че в началото на тази година се разпадна таванът на козирката при единия от входовете на залата. Сега е протекъл покривът на самата спортна зала.

Ще припомним, че обществените поръчки за основен ремонт на сградата бяха спечелени от фирмата изпълнител в края на 2022 година (т.е. преди около 18 месеца) и бяха на стойност над половин милион лева.

Очаква се тия дни да бъде одобрена и печелившата оферта за основен ремонт на тенис корта. Фирмата изпълнител “Онтарио” не е подала заявка за участие. От трите подадени оферти само една отговаря на всички изисквания на ЗОП и на критериите за допустимост, формулирани в самата обществена поръчка.

Внимателно ще следим развитието на казуса…

Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »