Трън > Общество > Народовластие > Общински съветник напуска комисиите при ОбС Трън

Общински съветник напуска комисиите при ОбС Трън

Борис Ангелов, общински съветник от опозицията в Общински съвет Трън, сподели пред екипа ни, че напуска две от трите постоянни комисии, на които е член и също така отказва да представлява общината пред ВиК Перник ООД, за което беше упълномощен в началото на мандата.

Комисиите, чийто състав господин Ангелов напуска, са “Комисия по бюджет, финанси, икономика, инвестиционна политика, нормативна уредба и електронно управление” и “Комисия по здравеопазване, социални дейности, социална политика, свободите и борбите с репресиите”.

За своето решение съветникът е уведомил председателя на ОбС Трън Б. Харалампиев. Мотивите, които Борис Ангелов представя в своето уведомление, са:

” – Никакво желание от кмета и общинските съветници от ГЕРБ за промени и реформи.

– Дневният ред на комисиите и общинския съвет е изпълнен с несъществени и формални предложения за решения и считам, че този дневен ред не отразява дневния ред на обществото в Трън.

– Отхвърлят се с лека ръка подписките от гражданите с формални мотиви и не виждам да се спазва клетвата, която положихте при встъпването ни в длъжност “във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите”.

– Комисиите в общинския съвет работят само формално и решения, около които предварително сме се обединили, и решения, минали обществено обсъждане, се отхвърлят със смешни и лични аргументи. “

Общинският съветник вижда задкулисие в нежеланието за промени и реформи на колегите си и заявява:

“Аз в тази жалка “управленска” картинка не се вписвам и в това продължаващо унищожение на община Трън няма да участвам”.

Екипът на Вестник Трън ще следи развитието на случая и ще информира обществеността за това кой ще замени Борис Ангелов в комисиите, за да продължи Обс Трън работата си.

Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »