Трън > Икономика > Строителство > Ремонтна сага: Обшивките и казанчетата на покрива на спортната зала са компрометирани

Ремонтна сага: Обшивките и казанчетата на покрива на спортната зала са компрометирани

Установен е проблем по обшивките и казанчетата на покрива на спортната зала на улица “Тако Пеев” в град Трън. Това става ясно от изказване на кмета на община Трън Цветислава Цветкова по време на заседание на Общинския съвет.

Проблемът със спортната зала, която бе ремонтирана през 2022 година, се появи по-рано този месец. На 21 май трънчанин засне клип и го публикува в земляческата Фейсбук група “Трън и Трънско”. От видеото се виждаха образували се на няколко места локви по настилката в залата.

На следващия ден кметът на Трън Цветислава Цветкова заяви, че администрацията ще предприеме мерки. Две различни фирми са извършили ремонтите на покрива и прозорците и след установяване откъде е дошла водата Общината ще сигнализира една от двете фирми.

В отговор на въпрос на общински съветник кметът разяснява, че е била сформирана комисия, която е установила проблем с обшивките и казанчетата на покрива. Цветислава Цветкова добави, че очакват от фирмата дата за провеждане на комисия за оглед с представител и на Общината. След установяване на конкретния проблем ще се реши какви действия трябва да се предприемат.

Ремонтът на спортната зала беше извършен през 2022 година от фирма, на която Община Трън плати над 500 хиляди лева. Парите бяха одобрени през лятото на 2022 година от Министерски съвет, а ремонтът беше един от дългоочакваните от трънчани.1

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

  1. Бел. ред. В случая се потвърждава убеждението, че изборът на некомпетентни фирми за изграждане и ремонт на спортни и детски съоръжения е редовна практика на общинската администрация и комисиите, които определят печелившата оферта по обявените държавни поръчки. Предстои обявяване на фирмата, която е спечелила търга за ремонт на тенис корта. От трите подали оферти за участие в търга фирми само една отговаря на критериите за допустимост и това е очевидно за всяко непредубедено лице. ↩︎
Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »