Трън > Икономика > Строителство > Напредват процедурите за пътя Милкьовци – Ерул

Напредват процедурите за пътя Милкьовци – Ерул

На миналия общински съвет от 30.05 в комисиите бе гласувана точка 5 от дневния ред, която гласи:

  1. Разрешение за изработване на проект за урегулиране на нова улица с начало от съществуващата улична регулация при осови точки 54, 55 и 56 по ПУП на с. Милкьовци, общ. Трън

Това е още една стъпка напред към изграждането на пътя Милкьовци – Ерул. Освен урегулирането на липсващите улици в Милкьовци паралелно се заснема пътят Милкьовци – Ерул, като се правят и минималните необходими корекции.

Уточняваме, че урегулирането на улица означава да минат съответните отчуждителни процедури и да се приложи уличната регулация, предвидена с ПУП на конкретното село. Едва тогава улицата може да кандидатства за ремонт.

След като се урегулира главната улица в Милкьовци и се заснеме пътят, следва подаване на документи в МРРБ за регистрацията на общинския път Милкьовци-Ерул, който към момента не е регистриран като такъв в министерството.

След приключване на тези процедури ще бъде изготвен проект за основен ремонт и този проект ще бъде заложен с висок приоритет в капиталовите разходи на община Трън. Също така общината ще кандидатства за държавна помощ за финансиране на проекта.

Можем да кажем, че пътят Милкьовци – Ерул напредва с добри темпове и ще очакваме реализирането му в близко бъдеще. В по-напреднал етап е проектът за основен ремонт на пътя Велиново – Милкьовци, чиято първозданна свежест датира от времената на реалния социализъм.

Рубрика:
Споделете
5 1 глас
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »