Трън > Общество > Политика > Недялко Недялков: Големият победител от изборите е Румен Радев

Недялко Недялков: Големият победител от изборите е Румен Радев

Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това се случи на този вот, обяви издателят на ПИК Недялко Недялков. Цифрата на негласувалите е чудовищна – 70 процента, най-ниската в модерната ни история.

Народът изплющя мощен шамар на всички тъй наречени системни партии и лидери, гласува срещу досегашната политика на държавата, тоест за мир и срещу войната. Българският народ е мъдър, усеща пълната бутафория на слугинския естаблишмънт на каишка в посолството.

Наказателен вот и за сглобката, и за беззъбата опозиция. При тази избирателна активност, ако имат чест, абсолютно всички шефове на партии трябва да дадат оставки още тази вечер и да се извинят на българския народ.

Срамно е изобщо да се говори за победители и победени, за цифри, проценти, разпределение на мандати…Тия хора нямат абсолютно никаква представителност, те управляват с малък процент от около 30 процента гласували българи!

Румен Радев наесен ще излезе на авансцената и ще заяви претенции към властта – заради провала на традиционните партии. Възможно е да даде оставка, да основе свой проект и да отстъпи на Илияна Йотова да му довърши мандата.

Един популистки, патриотарски проект на президента има всички шансове да поеме кормилото и да поиска Велико народно събрание с последващи нова Конституция и преучредяване на държавата в президентска република от по-мек, френски тип.

Впрочем “мистериозният” проект на Радев за Конституция, който така и не бе обявен преди време, съдържа именно подобна перспектива.

Източник: ПИК

Рубрика:
Споделете
Превод »