Трън > Общество > Закон и Право > МВР-Перник: Информационен бюлетин

МВР-Перник: Информационен бюлетин

Перник. Двама младежи са задържани за грабеж
Само за няколко часа са събрани достатъчно доказателства за извършеното от тях, задържани са за до 72 часа и са привлечени като обвиняеми.
На 07 юни около 18, 30 ч., на тел. 112 бил подаден сигнал от 30-годишен перничанин, който заявил, че е ограбен пред дома му в областния град. Своевременната реакция на полицаи от Първо РУ довела до задържането на двама младежи на 17 и 18-годишна възраст. В хода на разследването е установено, че момчетата нанесли побой на потърпевшия и му отнели портфейл с документи и малка сума пари. Били са задържани за до 24 ч. с полицейска заповед и след проведени незабавни действия по разследването са привлечени като обвиняеми и задържани за до 72 часа с прокурорско постановление.
Работата по започнатото бързо производство продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Растения от канабис и суха зелена листна маса са намерени и иззети от частен имот в Перник.
Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества била проведена на 07 юни, от криминалисти на Първо РУ. Полицаите претърсили имот в областния град където били намерени и иззети 9 растения от рода на конопа и буркан със суха мелена листна маса с тегло малко над 250 грама. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

23-годишен е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.
Вчера около 15, 00 ч., на улица „Бродо“ в областния център бил проверен лек автомобил „Ситроен“ с водач 23-годишен младеж от пернишкото с. Ярджиловци. Тестът му за наркотични вещества с техническо средство отчел положителен резултат за кокаин. Задържан е за до 24 ч. по Закона за МВР и е образувано бързо производство.

Перничанин ще отговаря за унищожаване и повреждане.
Сигнал за счупено предпазно стъкло на игрална машина бил подаден на 08 юни през нощта от служители на казино в Перник. Полицаи от Първо РУ реагирали незабавно и задържали извършителя – 49-годишен мъж от областния град. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч.  и е образувано бързо производство по чл. 216 от Наказателния кодекс.

34-годишен е задържан за унищожаване и повреждане.
Сигнал за срязани гуми на лек автомобил „Хюндай“ бил подаден вчера във Второ РУ от 44-годишен мъж от гр. Долни Дъбник. Колата била паркирана до жилищен блок на ул. „Р. Димитров“ в пернишкия кв. „Изток“. В резултат на бързите действия на полицаите бил задържан предполагаемия извършител – 34-годишен перничанин, на когото била наложена полицейска мярка за срок до 24 ч. Причините за случилото се са в процес на установяване в рамките на започнато досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс.

Лек автомобил, издирван чрез Шенгенската информационна система е установен от служители на ОДМВР – Перник.
Вчера, около 12, 10 ч., на пътя София – Перник, в района на с. Драгичево бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 49-годишен столичанин. Проверка в информационната система показал, че колата е обявена за издирване от Р. Чехия. Уведомено е бюро „СИРЕНЕ“ и автомобилът е иззет. Работата продължават служители от Второ РУ.

Радомир. С рекордните 3, 28 промила алкохол в издишания въздух е управлявал мотопед 45-годишен радомирец. Мъжът бил проверен вчера от служители на местното районно управление на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.
Образувано е бързо производство и работната продължава.

Бързо производство срещу столичанин е започнато от служители на РУ – Радомир.
Вчера, в районното управление бил подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Фиат“ във вилното селище на язовир „Пчелина“. Пристигналите на място полицаи тествали 58-годишният мъж с техническо средство. Уредът отчел 1, 78 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Трън. Бързо производство за домашно насилие е започнато от служители на РУ – Трън. Вчера в управлението бил получен сигнал от 16-годишна тийнейджърка за упражнено спрямо нея домашно насилие от 48-годишният й баща. Момичето е освидетелствано на място от екип на местния филиал за спешна медицинска помощ. Бащата бил задържан за до 24 ч.
Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Рубрика:
Източник:
Споделете
Превод »