Трън > Общество > Народовластие > Общината закупува комбиниран багер-товарач за нуждите си

Общината закупува комбиниран багер-товарач за нуждите си

За дейността на Община Трън е необходимо закупуването на комбиниран багер-товарач. През годините общината е осигурявала подобен багер чрез наемане. Същият е необходим през цялата година за различни дейности. Това пише кметът на община Трън Цветислава Цветкова от трънските общински съветници, видя Zapadno.com.

Обръщението на кмета е във връзка с закупуване на комбиниран багер-товарач, което ще се случи след извършване на вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Община Трън за 2024 година и актуализиране на поименния списък на обектите за строителство и основен ремонт, придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучвателни и проектни работи.

Местната администрация е направила проучване, чрез което е установила, че ще е нужен комбиниран багер с минимална мощност 75 киловата (100 конски сили) с хидравлична линия за чук и друг прикачен инвентар, многофункционална товарна кофа със зъби, багерна кофа със зъби, мулчер за шредиране на клони/храсти и бързосменник. Такъв багер може да бъде закупен за цена около 260 000 лева с ДДС.

В края на месец май Общински съвет-Трън взе решение, свързано с осигуряване на средства за машината.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете

 


Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »