Трън > Природа > Екология > Във фестивалния парк на Трън израства малка гора

Във фестивалния парк на Трън израства малка гора

20 дървета са успели да се прихванат и растат във фестивалния парк в град Трън, съобщи хореографът Йорфан Станимиров, който е главният организатор и създател на фестивала “От Трън по-убаво нема”.

Тази година фестивалът ще се проведе на 15 юни и участници отново ще засадят дървета във фестивалния парк. Традицията е поставена още в първото издание на фестивала преди повече от 10 години. “Всеки, който идва, задължително сади дърво в този парк. Ще се радваме да го запазим, защото все пак имаше пандемия и нещага се затрудниха. Там трябва да има специално внимание. Времето на фестивала е неподходящо за прихващане на дървета. Аз предварително насочвам участниците как да подходят. Дървото трябва да бъде в саксия, предварително прихванато. Когато го сложат в земята, ние имаме задължението да го поливаме и опазим, за да се прихване”, каза Йордан Станимиров.

Въпреки топлото време за засаждане на дърветата досега са се прихванали около 20 фиданки. Някои от фиданките са вече малки дървета. На всяка фиданка се поставят табелки с имената на клубовете, които са я засадили.

На 15 юни след засаждането на дърветата във фестивалния парк участниците ще се отправят на шествие до центъра на града, където ще започне концертната програма. Хореографът Йордан Станимиров се е амбицирал чрез фестивала “От Трън по-убаво нема” да показва красотата на Трънския край и да развива потенциала на този район на страната.

В парка се издига войнишкият гробищен паметник, който е изграден в чест на загиналите в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »