Трън > Общество > Народовластие > От 1 юли трънчани ще могат да следят на живо заседанията на местния парламент

От 1 юли трънчани ще могат да следят на живо заседанията на местния парламент

Общински съвет-Трън подготвя видеозаснемане и излъчване на живо на заседанията си.

Излъчванията са свързани с изискване в член 48а, алинея 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Подзаконовият нормативен акт ще е в сила от 1 юли 2024 година и гласи, че заседанията на комисиите трябва да се излъчват в реално време в интернет чрез интернет страницата на Общинския съвет или на Общината, като записите от заседанията се съхраняват на съответната интернет страница.

През месец май Общински съвет-Трън гласува промяна в поименния списък за капиталови разходи през 2024 година във връзка с излъчванията.

Община Трън е добавила нова категория на официалния си уебсайт, която е с наименование “Излъчване в реално време”. Засега в тази категория няма нищо публикувано. Доставянето и монтирането на система за видеозаснемане и излъчване на заседания на Общински съвет-Трън и комисиите към него струва над 7 хиляди лева.

Първото заседание на комисиите към ОС е на 2 юли от 14:30, а цаседанието на ОС-Трън е насрочено за 4 юли от 14 часа трънско време. Напомняме, че от ноемри миналата година всички заседания на ОС се предават на живо от ФБ страницата на Вестник Трън.

Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »