Трън > Народ > Религия > Медийна атака срещу законно избрания български патриарх

Медийна атака срещу законно избрания български патриарх

Мощна проукраинска пропаганда по сатанинската бТВ, дамгосваща новия българския патриарх като “русофил” и слуга на Кремъл, гарнирана с намеци за разкол и че Даниил не е достоен.

В такава истерия са, че няма да се посвенят да разделят наново църквата, като в болните седесарски времена.

А Борисов и Пеевски не дойдоха в Храма (даже Кирил Петков беше там!)… Те си имат персонален патриарх – фанариота Вартоломей, който ги кичи с медали. Все едно ги е нямало вековните борби на БПЦ за автокефалия и независимост – независимост тъкмо от предците на Вартоломей!

Тия типове не си дават сметка, че Божият съд не е като човешкия. Не могат да го купят, не могат да му избягат…

Автор: Недялко Недялков

Бел. ред. В интерес на истината bTV дава трибуна и на клирици, които са доволни от избора на Даниил. Ето какво заявява например отец Дионисий, отговорен за интронизацията на патриарха:

“Изключително съм изненадан от избора на свети Даниил за патриарх – и то приятно, знаейки състава на тройката. Предполагах, че онези обичайни в нашите среди човешки схеми, а не божествени, ще надделеят, но се оказа, че надделя такава, каквато никой не очакваше. Българският патриарх Даниил е изключително умерен, балансиран и показа в няколко срещи, че ще бъде естествен обединител вътре в църквата.”

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Забележки по текста
Виж всички коментари
Превод »