Трън > Общество > Закон и Право > Единен портал за електронно правосъдие

Единен портал за електронно правосъдие

Порталът предоставя нови възможности за извършване на процесуални действия и искания за удостоверителни изявления в електронна форма чрез електронни услуги за гражданите и бизнеса – иницииране на съдебни дела, подаване на документи по образувани съдебни дела, връчване на книжа на граждани, адвокати и лицата по чл. 50, ал. 5 и чл. 52 от ГПК по изцяло електронен път с вградена услуга за удостоверяване на точно време на връчване, електронни разплащания през виртуален ПОС терминал и др. Информация за съдилищата, пред които можете да извършвате процесуални действия можете да намерите в секция Съдилища.

Нови възможности за идентификация

Потребителите достъпват оптимизирания Портал чрез Квалифицирано удостоверение за електронен подпис (КУКЕП). Повече информация за сертифицираните доставчици на удостоверителни услуги можете да откриете на официалната страница на Комисията за регулиране на съобщения.

За да бъде създаден Ваш профил за достъп в системата, е необходима регистрация в портала.
Нямате регистрация в ЕПЕП? Регистрирайте се бързо и лесно тук.
Имате проблем с регистрацията на профил? Потърсете помощ в секция Често задавани въпроси.

Управление на достъпите с КЕП

Порталът предоставя възможност едно лице да има възможност да достъпва профила си с различна роля. Разграничение се прави между физически (граждани, адвокати и други лица, участващи в дела) и юридически лица (всички лица по чл. 50 и чл. 52 ГПК).
Моля да имате предвид, че през Портала са достъпни само данни и документи, изпратени за публикуване от системата от съответния съд компетентен по Вашето дело. Ако има пропуски или неточности, моля да потърсите съдействие от съответния съд.

Разплащания чрез ПОС терминал

От 18 юни тази година започнаха да се приемат плащания с банкови карти с логото на Maestro, Visa Electron, VISA и Mastercard. Виртуалният ПОС терминал е открит въз основа на сключен договор с обслужващата банка на съда банка ДСК.

Рубрика:
Споделете