Трън > Общество > Политика > Тефтерът на “Феномена”

Тефтерът на “Феномена”

Пеевски приключи! Този път се надцени и ще си остане с “Магнитски” и спомените за славното минало… дори фанатичният му евроатлантизъм и пещерна русофобия не му помогнаха.

Дни след като Делян Пеевски обяви “ново начало в ДПС” и се опита да състави правителство чрез Борисов и зад гърба на Ахмед Доган и останалите си колеги от партията, политическата му кариера е към своя закономерен край.

Вчера Пеевски обяви смутено, че с Доган щели пак да бъдат заедно, на което днес почетният председател на ДПС му отговори еднозначно: “Връщане назад няма”!

Пред медиите Пеевски обяви още, че

нямало да изключва повече депутати

от парламентарната група на ДПС, която той очевидно счита за своя лична собственост.

Е, вече е ясно, че това с гоненето на народни представители и функционери на партията няма как да се случи отново, защото самият Пеевски ще бъде изключен в най-скоро време. За Делян Пеевски в пълна степен важи приказката: “Те не го пускат в селото, той за попската къща пита”.

Разстановката на силите в ДПС е изцяло в полза на основателя на партията и неин почетен председател Ахмед Доган. От структурите на партията в цялата страна валят декларации в подкрепа на Доган и се наблюдава пълна мобилизация. Имунната система на ДПС сработи и организмът ще изхвърли чуждото тяло.

В допълнение на това стана пределно ясно, че правителство, в което Пеевски да има влияние и да опита да подчини другарите си през властта, няма да има. Нещо повече – най-вероятно Конституционния съд ще отсвири промените в основния ни закон, свързани с института “служебно правителство”, и Радев се връща в играта, а той едва ли ще “помогне” на изпадналия в беда Делян.

Последният коз

на Пеевски е довчерашният му партньор Борисов, но по всичко личи, че и той ще му обърне гръб.

Триумвиратът Доган-Борисов-Радев ще се разправи с най-мразения човек в държавата, какъвто е Пеевски, според всички социологии, измерващи рейтингите на действащите политици.

Това е важен момент за България, която един безскрупулен човек се опита да погълне. Приседна му!

Да му мислят всичките му самураи из администрацията и най-вече в други партии – скоро ще бъдат ронини. Вече трети ден се снишават притихнали и уплашени. Чакат да стане чудо и шефът им да се измъкне някак си от примката, ама надали…

Треперете, защото досиетата на прехода не видяха бял свят, но тези на Пеевски ще лъснат и вас ви има в тефтера му!

Автор: Страхил Ангелов

Рубрика:
Споделете