Трън > Общество > Народовластие > Още един кметски се разпорежда с питейната вода

Още един кметски се разпорежда с питейната вода

Преди около шест месеца писахме за случай на млада жена с малко дете от село Горочевци, която кметският наместник В. Божилов редовно оставя без вода. Божилов спира кранчето и водата не се качва в по-високите махали на селото. Жената беше принудена да кара всеки ден вода за пиене и за домакински нужди.

Към днешна дата ситуацията се повтаря. Кранът отново е спрян и хората на високото са оставени без питейна вода в жестоките горещини. Под наша публикация в социалните мрежи се коментира, че Божилов дори влизал в пререкания с хора, които точат вода от селската чешма.

Горочевчани твърдят, че има парници в долната част на селото, които се поливат с питейната вода, от която кметският наместник ги лишава.

Кметът Цв. Цветкова обеща преди месец и половина, че ще издаде заповед, с която да забрани ползване на питейна вода за поливане. Такава заповед не откриваме на сайта на общината. Дали е издадена и дали е сведена до знанието на кметските наместници за изпълнение за нашия екип и за трънчани остава загадка.

Рубрика:
Споделете