Трън > Народ > Бит и душевност > Двигател от Пловдив спасява Трън от безводие

Двигател от Пловдив спасява Трън от безводие

До 2 часа се очаква жителите на град Трън отново да имат вода от чешмите си. В момента служители на ВиК-Перник и главният енергетик на водоснабдителното дружество са на място в помпената станция в село Банкя, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на работната седмица в помпена станция “Банкя” възникна авария, която предизвика смущения във водоснабдяването на Трън, а на по-късен етап водата спря. Оказва се, че двигателите на помпите, които изпомпват вода до резервоара над града са аварирали. Те са на около 40 години и са аварирали от дългата експлоатация, като високите температури са допринесли за това, тъй като устройствата нямат добро охлаждане.

Доставянето на същите двигатели отнема няколко седмици. За късмет в рамките на вчерашния ден от ВиК-Перник намерили налични двигатели в Пловдив. Монтажът на новите двигатели продължава в следобедните часове под ръководството на главния енергетик на ВиК-Перник. “Наложи се да преправим рамите, за да може да пасне. В момента го сглобяваме и предполагам, че до 2 часа ще има вече вода”, сподели главният енергетик на ВиК-Перник.

От водопреносното дружество са предупредили Община Трън, че ситуацията в помпената станция е пред бедствено положение заради остарялата техника.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете