Трън > Общество > Държава > Областният управител е разгледал близо 200 решения на Общинските съвети в Трън и Брезник

Областният управител е разгледал близо 200 решения на Общинските съвети в Трън и Брезник

На общо 188 решения, които са постъпили в Областна администрация-Перник от Общинските съвети на Трън и Брезник, е извършена проверка за законосъобразност. Това става ясно от междинен доклад за дейността на Областна администрация-Перник през периода 1 януари – 30 юни 2024 година, видя Zapadno.com.

За отчетения период е бил осъществен административен контрол за законосъобразност върху решенията на Общинските съвети на територията на област Перник. Обшо 670 решения в 36 протокола са постъпилите в Областна администрация-Перник за периода 1 януари – 30 юни 2024 година.

Общият брой на решенията, на които беше извършена проверка за законосъобразност, постъпили от Общински съвет-Брезник за първо полугодие на 2024 година е 112. След упражнения контрол  за законосъобразност със заповед № АК-1 от 12 февруари 2024 година е върнато за ново обсъждане Решение № 44  от протокол № 1 от 26 януари 2024 година, с което Общински съвет-Брезник дава съгласието си да бъде удължен срока на концесионен договор от 1 ноември 2004 година между Община Брезник и СД “АСРО-М- Асенови си-е“ със срок от 80 месеца, същото беше преразгледано от Общински съвет-Брезник.

След осъществен контрол за законосъобразност на актовете на Общински съвет-Трън от общия брой на постъпилите решения, а именно 76, няма върнати за ново обсъждане актове и оспорени пред съда.

Снимка: Областна администрация-Перник – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете