Трън > По света > Близкият Изток: В дъното на тунела – светлина от ядрени експлозии

Близкият Изток: В дъното на тунела – светлина от ядрени експлозии

Израел уби лидера на Хамас поради опасения, че е готов да приеме мирно споразумение. Третата световна война се върна като ужасяваща перспектива…

Израел обясни, че не е имал друг избор, освен да убие лидера на Хамас в Техеран, тъй като е имал сериозни опасения, че той е готов да подпише мирно споразумение. Имаше и опасения, че Иран е избрал умерен президент, което означаваше, че рискът от мир никога не е бил по-висок. Ясно е, че трябваше да се направи нещо и това нещо включваше унищожаване на главния преговарящ с бомба.

Израел демонстрира колко впечатляващо точно може да убива, когато не изстрелва бомби в Газа. По някакъв начин той може да вкара бомба на 1 187 мили в къщата за гости на Исмаил Хания, да го ликвидира заедно с децата и внуците му, като същевременно сведе до минимум щетите по сградата.

Израел разумно не разхищава добрите си бомби върху населението на Газа. Вместо това използва 2000-килограмови бомби, които унищожават цели жилищни сгради по икономически ефективен начин. Проблемът с ракетите с прецизно насочване е, че получавате по-малко цивилни на долар. Израел не получава повече социални помощи от САЩ, така че трябва да бъде практичен в тези неща. Колониалният проект не може да прахосва пари безразборно, нали?

Когато Бенямин Нетаняху насочи 1 милиард долара от катарските пари към Хамас, целият смисъл беше да се направи невъзможен мира. Можете да си представите дилемата на Нетаняху, когато мирът всъщност стана възможен. Към момента на убийството си Хания беше навлязъл дълбоко в преговорите и за ужас на Нетаняху се оказа, че е готов да изпълни исканията на Израел.

След като Хания вече е мъртъв, САЩ обясняват, че прекратяването на огъня вече е постижимо, и обещават на Израел още бомби, защото все още има лидери за убиване.

САЩ обясниха, че Израел има право да се защитава от преговарящите за мир и предупредиха Иран да не предприема непровокирана атака в отговор. Иран вече заплаши да нанесе удар по израелска земя и Нетаняху се моли това да стане, за да избегне затвора. Нека бъдем честни, всички ние бихме започнали Трета световна война, за да избегнем гнева на закона.

САЩ са обещали да се притекат на помощ на Израел, ако и когато той започне борба, която не може да спечели. Нищо чудно, че Нетаняху се чувства толкова окуражен. Той не е приключил с бомбардировките над Техеран и също така бомбардира Ливан в отмъщение за неправилното задействане на железния купол и унищожаването на ученици в окупираните Голански възвишения.

Обвинявайки Хизбула, Израел не само избегна отговорността, но и намери оправдание да убие още един лидер, който не харесва. Израелското правителство умело се престори, че децата, които по погрешка е убило, са израелци, за да спечели международно съчувствие. Политиците от Ликуд дори се опитаха да присъстват на погребенията им, но семействата им казаха да се махат, което ги направи да изглеждат като лъжливи копелета.

Тревожното е, че светът не вярва на израелските глупости и ЕС поиска независимо разследване на случая. Това е напълно несправедливо, защото всеки знае, че Израел бомбардира Ливан само за да си отмъсти, поради което 80 % от ракетите, които се разменят между страните, се изстрелват от Израел.

Трудно е да се разбере как Израел губи битката с пиара, като се има предвид каква експертна работа свърши, като взриви главите на журналистите. За съжаление, журналистите от “Ал Джазира” са безстрашни и продължават да си вършат работата, дори когато Израел убива техни колеги. Можете да си представите колко неудобно е това за войниците от IDF, които са извадени от строя заради ужилване от пчела.

За девет месеца в Газа са убити повече журналисти, отколкото са били убити във Виетнам и Втората световна война, взети заедно, но като единствената демокрация в Близкия изток Израел има пълното право да се защитава от журналистиката.

Единствената демокрация в Близкия изток наскоро проведе политически дебат за това дали е нормално да се изнасилват затворници с електрически метални пръти. Резултатът от дебата беше, че това е приемливо, защото всички палестинци са изнасилвачи. Както виждате, тази логика е безупречна.

Заподозрените в изнасилване вече са освободени от ареста и се надяваме, че могат да се върнат към задълженията си в най-моралната армия в света. За щастие, нито едно западно правителство не говори за престъпленията им, защото израелското лоби ще им отреже джобните пари. Ето защо министър-председателят на Обединеното кралство реши, че най-добрият отговор на нападенията от страна на Израел е да накаже Иран.

Геноцидът на Израел върви с успех, а проучванията на общественото мнение показват, че обществените симпатии са към Палестина, но сър Киър Стармър не се интересува какво мислите вие. Той просто копира един сенилен човек, който скоро ще се пенсионира и няма да му се наложи да се занимава с гадната буря, която е отприщил. Не е ли това успокояващо?

Автор: Лора Кюнсбърг
Превод: Виктор Лилов

Рубрика:
Споделете