Трън > Икономика > Финанси > Данъчните в Трън почерпиха с домашна баница и кекс

Данъчните в Трън почерпиха с домашна баница и кекс

От 3 август пространството на бившата гостилница “Руй” в град Трън отново е изпълнено с хора, но не за да хапнат вкусно, а за да свършат административна работа.

Дълги години част от партерния етаж на сградата на Община Трън беше зает от гостилницата, която беше настанена там под наем. През 2019 годината за простанството беше проведен търг, който впоследствие бе отменен поради липса на кандидати. Тогава със заповед на кмета на общината търгът бе отменен, а година по-късно тази част от партерния етаж ще бъде превърната в център за административно обслужване. За тази цел бяха заделени средства от общинския бюджет за ремонт и преустройство на бившата гостилница “Руй”.

Четири години след това новата функция, която пространството ще изпълнява, вече е факт. Звеното “Местни данъци и такси” към Община Трън вече се помещава в приветливи и за служителите, и за гражданите помещения. На входа са поставени столове и образци на документи, както и бюро, на които гражданите да попълват своите заявления, молби и други. Вътре пък дружелюбни служители посрещат посетителите, а днес по повод новото работно място за почерпка на клиенти и колеги се бяха подготвили с домашна баница и кекс, както и безалкохолни напитки.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете