Трън > Народ > Бит и душевност > Шведска маса: Трето издание на кулинарната дегустация “Трънски гозби”

Шведска маса: Трето издание на кулинарната дегустация “Трънски гозби”

Гастрономическата фиеста, на която отново ще бъдат представени типични традиционни готвени ястия от Трънския край, характерни за съответния сезон. След забележителния интерес към предишните две събития и временно прекъсване предстоящото есенно издание на кулинарната дегустация ще се проведе на 14.09.2024 г. (събота) – в село Велиново, община Трън.

Домакин ще бъде красивата “Къща на зелените фенери”.

Събитието ще започне в 13.00 часа. Майстори готвачи ще представят тънкостите на приготвените специално деликатеси. Над 25 различни апетитни ястия, направени от домашни, органично отглеждани продукти от местни производители – разположени на шведска маса – без ограничения за брой избрани ястия и допълнително.

Ще има повече местни производители на натурални домашни и чисти продукти, много от които съставки на ястията, – млечни и пчелни продукти, сладка, зеленчуци и чайове от Трънския край, ръчно направени изделия и сувенири, които гостите могат да закупят.

Цената за участие в дегустацията е 36 лв на човек, които се заплащат на място, но преди това е необходимо да резервирате своето присъствие на e-mail: bgzatran@gmail.com

За деца до 7-годишна възраст с придружител участието е безплатно.

Гозбите ще бъдат подредени на шведска маса.

Зеляник, попска яхния, бяла и червена топеница, тиква по Трънски, скроб, боб чорба в бусинско гърне, просеник и много други деликатесни и малко познати – характерни само за този самобитен край!

Фестивалът се организира от Трънско туристическо дружество и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Рубрика:
Източник:
Споделете