Трън > Общество > Политика > Следващата соцпартия няма да се казва БСП

Следващата соцпартия няма да се казва БСП

БСП

Временно изпълняващият длъжността председател на Партията Атанас Зафиров обяви, че субсидията за БСП – колкото и нищожна да е тя – е спряна поради текущи съдебни дела. По груби сметки БСП дължи над 2 400 000 лв, като основният борч е натрупан от партийния орган в-к “Дума”.

Колкото и фантастично да звучи това, реална е перспективата, за първи път в българската история, основна политическа сила да се окаже не просто в идеологическа или електорална несъстоятелност, но и в състояние на фалит.

При това положение държавата и съветът на кредиторите ще трябва да назначат синдик, който да поеме управлението на партията и в рамките на определения от закона срок да я обяви в тотална несъстоятелност. С това ще се сложи край на една от най-старите социалистически партии в Европа, основана в паметния Илинден 1891 г. на историческия връх Бузлуджа.

Освен ако Корнелия Нинова и кръгът партийни олигарси около нея не извадят два милиона и половина и не обявят партията за корпоративна собственост. Защото е ясно, че оределите и катастрофално обеднели членове на партията няма да могат да съберат с членски внос въпросната сума.

Въпросът за бъдещото название на партията остава открит. Работниците и селяните се маргинализираха, народът неусетно и неизбежно се лумпенизира в социалните мрежи, интелигенцията избяга на Запад, IT-секторът формира новата компрадорска буржоазия, младежта е подложена на толерастки атаки, етносите са поделени, евроинтеграцията буксува, социализмът се превърна в неолиберална карикатура, а националистите избуяват като гъби след дъжд – едни от други по-абсурдни.

Тъжни времена…

Но според апологетите на неолиберализма и възпитаници на Академията на Сорос, от рода на доц. Смилов, за три години Асен Василев вкарал България в клуба на богатите страни и прескочил 64% от средното европейско ниво на благосъстояние.

Като вкарат още 4 по-бедни от нас страни, може да прескочим и 80%, но от това българинът няма да заживее по-добре.

С петорно по-високи цени за плодове и зеленчуци.

И смях, и грях…

Рубрика:
Споделете