Трън > Народ > Религия > Посрещане на българския патриарх Даниил в Трън – ВИДЕО

Посрещане на българския патриарх Даниил в Трън – ВИДЕО

Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Даниил пристигна в град Трън, където оглави архиерейска вечерня с молебен канон към света Богородица.

Точно в 18:00 часа главата на Българската Църква пристигна в центъра на града. Посрещнаха го група трънчани и хора от околните села. Сред присъстващите бяха кметът на община Трън Цветислава Цветкова и общински съветници в Общински съвет-Трън. Пристигането беше огласено от камбанния звън на камбаните на храм “Свети Николай”. В църквата Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Даниил запали свещи, след което беше облечен за отслужване на архиерейската вечерня.

Богослужението се отслужва в местния храм “Свети Николай”. Заедно с Владиката служат архиерейският наместник на Трънска духовна околия иконом Йоан Чикалов, иконом Николай Пешов, отец Михаил Станкович и други духовници от региона и страната.

Посещението на висшия духовник се случва в навечерието на големия празник Успение Богородично, наричан още Голяма Богородица, който се отбелязва на 15 август.

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Споделете