Трън > Общество > Народовластие > Протест на жителите на село Милкьовци

Протест на жителите на село Милкьовци

Велиново - Мибкьовци

Жители на село Милкьовци, Велиново, Ерул и подкрепящи ги от Филиповци се събраха на протест тази събота. Причината за недоволството им е изключително лошото състояние на пътя до Милкьовци, който по спомени на местни хора не е ремонтиран повече от 38 години.

Отсечката между селата Велиново и Милкьовци от години изглежда като лунен пейзаж. Асфалтът се руши с часове и преминаването през дупките почти винаги гарантира ремонт на автомобила. Малкото пътуващи, които се осмеляват да минат по него, получават бъбречни кризи, изостряне на остеохондрозата и сериозни повреди по автомобила. Лошият път и липсата на обхват са основната причина за отказ на потенциалните купувачи да придобият иначе прекрасни имоти в Милкьовци.

Милкьовчани бяха подкрепени от съседното село – Велиново, както и от Ерул, чиито жители никога не са имали асфалтова връзка с общината, към която се числят. По черния планински път между Милкьовци и Ерул могат да минат само високопроходими автомобили, дори труповозите на дървената гилдия не смеят да нагазят там – което си е предимство от екологична гледна точка.

Протестът бе отразен от централни медии, в това число bTV и NOVA. В обзора на Мартин Георгиев по Нова бяха показани кадри от протеста и кратко изявление на кмета на Трън с уверение, че ако следващата сряда бъде подписано финансовото споразумение с МРРБ за рехабилитация на пътя, ремонтът му може да започне още този месец. Предвидени са също и средства за заснемане на отсечката Милкьовци – Ерул, но работата по него едва ли ще започне тази година.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари