Трън > Общество > Закон и Право > Огромна КРАЖБА в общината

Огромна КРАЖБА в общината

Проверка от РИОСВ установи незаконен добив на инертни материали от кариерата в село Цегриловци.

Вчера експерти от инспекцията по околната среда и водите извършиха проверка на място в землището на селото, която установи, че от кариерата “видимо е изземван материал”. На място са хванати два брандирани микробуса на фирмата “Грома холд”, тежка техника (фадрома, багер, товарен автомобил), както и работници.

Освен незаконния добив на скална маса на кариерата е установено и поредното незаконно сметище, за което според зам. кмета на Трън в Общината няма данни.

Интересно е как кметският наместник на селото не е забелязал нито незаконния добив на инертни материали, нито незаконното сметище, макар по график да е в селото всеки четвъртък.

Експертите са се разходили и до Ждрелото, където са установили наличието на изоставени моторни превозни средства пред сградата на бившия мотел. Припомняме, че проверяващите от Община Трън не успяха да видят тези автомобили (седем на брой!) при проверка няколко дни по-рано в същия имот, вероятно въпросните са се материализирали по-късно.

За всички констатирани нарушения е съставен констативен протокол. Сезиран е и министърът на енергетиката.

Наши читатели сигнализират за изкопни дейности и в кариерата в село Ездимирци.

Въпросните инертни материали не са подходящи за изграждане на пътища. Това означава,че се извършва некачествено строителство, извън всички правила. Наблюдаваме и как от двулентов път се изгражда еднолентов.

Това е поредното доказателство за лошото управление на общината в лицето на кмета и лошото стопанисване на общинските ресурси.

Проста сметка показва, че трънчани плащаме за скална маса, докарана на място от законна кариера, а тя се добива незаконно и безплатно под носа ни.

Уместният въпрос е, къде отива разликата в парите?

Очакваме адекватни действия от компетентните органи.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари