Трън > Общество > Народовластие > Опозицията подкрепя горочевчанка с декларация

Опозицията подкрепя горочевчанка с декларация

Общинските съветници от опозицията в ОбС Трън излизат с декларация в подкрепа на Галина Георгиева, която бе нападната в интернет пространството заради острата си реакция на последното редовно заседание на съвета, предизвикана от безводието в село Горочевци. Запознаваме ви с текста на декларацията:

От името на общинските съветници:

Бойка Григорова

Мартин Томов

Симеон Иванов

Ташко Минков

Борис Ангелов

На миналото заседание на общинския съвет в община Трън присъстваха граждани на с. Горочевци, защото 2 месеца нямат вода. Стана ясно, че един собственик на имоти в селото е отклонил цялата вода преди резервоара на селото, за да може кучетата му да пият вода, докато го няма (той си идва през почивните дни).

Граждани на с. Горочевци са говорили с него да премахне незаконното отклонение и той ги е заплашвал със саморазправа. Те са поискали са съдействие от кметския наместник и той им е казал да се оправят помежду си.

Гражданите поставиха проблемите си на сесията на общинския съвет.

Галина Георгиева – постоянна жителка на с. Горочевци, майка на малко дете, която от 2 месеца носи вода на ръце, с остър изказ, изиска реакция от кмета на общината г-жа Цветкова. И такава реакция последва – г-жа Цветкова разпореди кметския наместник да въведе режим за всички в селото. И започнаха да се случват нещата с водата в с. Горочевци, които досега бяха оставени на произвола на съдбата.

Галина Георгиева даде пример как една жена може и трябва да отстоява правата на гражданите:

– Правото за равнопоставеност.

– Правото за достъп до питейна вода на всеки.

Галина Георгиева направи нещо – в с. Горочевци вече няма богоизбрани и втора ръка хора, в с. Горочевци всички имат равен достъп до вода.

Галина Георгиева направи нещо в обществена полза и това гражданите на с. Горочевци го оценяват.

Галина Георгиева бе заплашвана с това че ще загуби работата си на възпитател заради острия си език. Същият остър език, който се появи в социалните мрежи от граждани на гр. Трън, когато само за един ден нямаше вода в част от града, а представете си ако два месеца сте без вода в гр. Трън!

Не, Галина Георгиева няма да загуби работата си. Галина е пример за възпитател не само на нашите деца, а и на всички граждани в гр. Трън. Пример за това да имаме собствено мнение и да имаме смелост да го изкажем, за това как трябва да отстояваме правата си, как трябва да се борим за Трънско!

Макар и остра и емоционална, реакцията на Галина е лесно простима, тъй като е продиктувана от чисто майчинско желание да осигури елементарен комфорт за детето си като течащата вода.

Ние, общинските съветници от Опозицията и представители на 50% от гражданите на община Трън заставаме твърдо зад Галина и зад всеки, който с думи и дела се бори за правата си и за благото на гражданите в Трънско.

За да гледате видеото, изберете година, месец и видеото от Извънредното заседание на 28 август.

Рубрика:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари