Трън > Общество > Закон и Право > 12 села в Трънско ще бъдат посетени от мобилни екипи с полицаи

12 села в Трънско ще бъдат посетени от мобилни екипи с полицаи

Мобилни полицейски екипи ще посетят 12 села в община Трън. Посещенията ще бъдат направени през месец септември по предварително изготвен график, съобщават от Областна дирекция на МВР-Перник.

На 5 септември ще бъдат посетени селата Мракетинци, Филиповц и Бутроинци. На 12 септември мобилна група с полицаи ще посети селата Неделково, Лялинци и Парамун. В селата Ездимирци, Врабча и Банкя посещения са предвидени за 19 септември. Към края на месеца – на 26 септември, ще бъдат посетени селата Велиново, Милкьовци и Глоговица.

Полицейските екипи ще бъдат сформирани със служители на реда от отдели “Охранителна полиция” и “Криминална полиция” към Областна дирекция на МВР-Перник. Полицейските посещения ще се извършват по указания, които са разпоредени с разпоредително писмо на главния секретар на МВР от 17 август 2022 година, както и на основание член 43, алинея 4 от Закона за МВР.

Писмото на главния секретар на МВР отпреди 2 години разпорежда да се създава организация за сформиране на мобилни екипи за посещение на малките населени места без постоянно полицейско присъствие.

Снимка: Zapadno.com – архив

Пълен текст: Прочетете
Автор: Редактор

Рубрика:
Източник:
Споделете
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари