Трън > Наука > Образование > Обявена е обществена поръчка за изграждане на STEM център в трънската гимназия

Обявена е обществена поръчка за изграждане на STEM център в трънската гимназия

Предмет на обществената поръчка: Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на технологично оборудване за изграждане STEM център в Средно училище “Гео Милев”, гр. Трън.

Възложителят обявява настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 18, ал. 1, т. 12 и ал. 2, вр. чл.20, ал.2, т.2, предл. първо, вр. чл.178 и от сл. от Раздел II, Глава 25, Част Пета на ЗОП – публично състезание. За нерегламентираните в настоящите указания и документацията за обществена поръчка условия по провеждането на процедурата, се прилагат разпоредбите на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП), както и приложимите национални и международни нормативни актове, съобразно с предмета на поръчката.

Изпълнението на доставките следва да е съобразено с условията на процедура BGRRP- 1.015 – “Училищна STEM среда”.

Обществената поръчка е на стойност 101 301,08 лв. Срок за подаване на документи за участие – 23 септември 2024 г.

Пълната информация относно обхвата, обема и техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в „Техническата спецификация“, неразделна част от документацията за участие.

Забележка на редактора: STEM е неудачно название за компютърен център, американско съкращение за Наука, Технологии, Инженерство, Математика. Все едно че инженерството не е технология, а математиката не е наука. Но нашите папагали в министерството на образованието – подобно на нашите политици – не са достатъчно образовани, за да видят тавтологията. Какво да очакваме тогава от образователната система, ръководена от подобни епигони. Добре че децата ни успяват да се изучат, въпреки старанията на министерството.

Рубрика:
Споделете
Етикети:
0 0 гласа
Рейтинг на статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментари
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Забележки по текста
Виж всички коментари